Analiza Completa de Diabet

Diabetul este o afectiune grava, care poate duce la tulburări grave ale organismului. Ea nu are un leac simplu sau permanentă încă, dar poate fi cu siguranță controlate de schimbarile stilului de viata. Aceste modificări includ o dieta sanatoasa, planuri de a manca, si a activitatii fizice regulate sau de a exercita.

Ce este diabetul de tip 2?

Diabetul zaharat este rezultatul de bogate în zahăr (glucoza), nivelurile in sange care apare după consumul de mai multe tipuri de alimente diferite, dar mai ales carbohidrati de calitate slabă (din faina alba, zahar si dulciuri din alimente foarte procesate, care contin putine fibre, aveți nevoie de fibre în produsele alimentare pentru a vă ajuta să încetinească ritmul rapid de absorbție a zahărului din intestine altfel nivelul de zahăr din sânge va crește prea repede!). Un nivel ridicat de zahăr în sânge circula in jurul corpului provocând daune la toate organele majore ale corpului, inclusiv ochi, inima, rinichii, sistemul de circulație a sângelui (artere) si organele sexuale.

Există două tipuri diferite de diabet. Acest articol este despre diabet zaharat de tip 2, cea mai comuna forma de diabet. Acesta este diagnosticat cu ajutorul unui test numit testul de toleranță la glucoză orală (TTGO). In acest test, individul este prevăzut cu o băutură dulce având 75 de grame de zahar (glucoza). După o perioadă de două ore, o probă de sânge este luată pentru examinarea nivelului glucozei. În cazul în care rezultatul este de 200 mg / dl (11 mmol / l) sau mai mult, atunci esti un diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2.

Rolul Dieta:

Puteți controla cu siguranță, diabet zaharat în mod eficient cu un bun “plan de dieta”, care trebuie să includă numai cantitati minime de zaharuri simple (dulciuri) și glucide simple (cum ar fi produsele din faina alba). Acum trebuie să mănânci carbohidrati “complexe”, cum ar fi produse integrale (cu o multime de fibre), legume (dar nu cartofi), fasole și leguminoase (năut, linte și mazăre). De asemenea, aveți nevoie pentru a schimba obiceiurile alimentare prin consumul de mese frecvente de dimensiuni mai mici. Acest lucru va însemna că vor fi mai mici creșteri ale nivelului de zahar din sange dupa ce mananca mese de dimensiuni mai mici (în loc de creșteri foarte mari ale glicemiei, dacă aveți doar unul sau două) mese cu adevarat grele (mari pe zi). Deci, tu ar trebui să mănânce mai mult de legume și fructe proaspete în timp ce reducerea aportului de făină albă (deși maro integrala) făină (este bun), reduce orez alb (deși orez brun integrale este bun) și alimente bogate in grasimi (in special cele cu un mulțime de grăsimi saturate și trans!). Evitați consumul de ulei excesiv și încercați să utilizați ulei de masline in loc de o altă formă
e de uleiuri. Chiar și oamenii care nu au diabet ar trebui să urmeze acest plan de alimentatie, deoarece este sănătos și poate preveni chiar debutul de diabet!

Stil de viață în Diabet:

Un stil de viață sănătos vă va ajuta cu siguranță vă pentru a controla diabetul zaharat si a complicatiilor sale grave.

În primul rând, face exercitii fizice regulate (puteți ajunge cu ușurință 10-20 de minute pe zi), pentru a vă menține în formă și activă, și, de asemenea, să ardă și de a ajuta organismul dumneavoastră reduce cota de zahăr (glucoza), nivelurile în sânge. Așa cum am menționat, aveți nevoie pentru a schimba stilul tău de viață prin schimbarea obiceiurilor tale alimentare. Deci, mananca in portii mai mici prin împărțirea trei mese mari pe zi, în șase mese mai mici. Schimba meniul pentru a include cantități mai mici de carbohidrati simpli, zahăr și aportul de sare.

Păstrați o verificare a nivelului de zahăr din sânge în mod regulat și pentru a evita orice creșteri mari ale glicemiei prin consumul de corect și de menținerea vă în formă, sănătos și activ. Consulta dietetician și medicul în mod regulat cu înregistrările nivelului de zahăr.

Exercitarea și Diabetul de control:

90% din persoanele care au diabet zaharat de tip 2 sunt peste greutate, în funcție de studii de cercetare. Deci, exercițiu trebuie să joace un rol important în evitarea diabet, si controlarea ei odată ce-l. Exercițiu va ajuta nu numai să mențină o greutate corporală ideală, dar veți obține, de asemenea, beneficiile pentru sanatate de a fi în formă și activ în viața ta! Face exerciții fizice regulate, în orice formă, de preferat la un calendar (10, 20 sau 30 de minute) și construirea de până la 30 de minute pe zi, de 4-5 ori pe săptămână. Dar vorbesc cu medicul dumneavoastră înainte de a începe! De mers pe jos, jogging, înot și yoga sunt exercitii bune pentru a atinge nivelul necesar de activitate fizică pentru a vă ajuta să reduce glicemia!

Prevenirea diabetului zaharat:

Nu există nici un tratament permanent pentru diabet zaharat, dar vă poate ajuta la prevenirea sau de control-l cu un plan bun regim alimentar, exercitii fizice regulate, medicament (dacă este necesar) și evitarea toate tipurile de stres (care poate crește glicemia!). Deci, o dieta sanatoasa si controlate cu portii mai mici, evita stresul, să ia orice medicamente necesare și de a face exercitii fizice pentru a se bucura de viata cu diabet zaharat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *